Voor branche- en beroepsverenigingen is het juist nu in deze ‘coronatijd’ belangrijker dan ooit om zaken af te stemmen met het bestuur en leden. Er gebeurt zó ontzettend veel en snelle besluitvorming is noodzakelijker dan ooit.
Daarom zijn wij direct na het afkondigen van de coronamaatregelen op zoek gegaan naar oplossingen voor de bestuurs- en ledenvergaderingen.

Betrouwbaar en met privacy
We hebben een betrouwbare video-oplossing gevonden, die voldoet aan de privacyregels. Want privacy en betrouwbaarheid staan bij ons – óók in deze tijd – voorop. Het zal u niet verbazen dat we eerst een strak protocol hebben opgesteld met vergaderetiquette. We merken dat de vergaderingen soepel verlopen dus dat werkt zeker zijn vruchten af.
De ledenvergaderingen worden – net zoals anders – gewoon door ons genotuleerd. Het was heel even wennen, maar ondertussen weten we niet beter! Uiteraard zien we erop toe dat de ontvangsten goed verlopen en sluiten we na afloop zorgvuldig af, want we houden niet van losse eindjes.

Voordelen
Na enkele weken ervaring met video-vergaderen, merken we dat deze overlegvorm veel voordelen biedt voor de verenigingen. Zo verlopen vergaderingen een stuk efficiënter en scheelt het bestuursleden soms uren reistijd voor een vergadering. Zeker in een tijd waar het best lastig is om ondernemers te vinden die zich vrijwillig willen inzetten, kan de online variant van vergaderingen en bijbehorende reistijd zoveel tijd schelen, dat ondernemers nét iets eerder ja zullen zeggen tegen een rol in een commissie of bestuur.

Digitale oplossingen waren voor ons al vanzelfsprekend. Het is toch mooi dat we juíst in deze tijd kunnen zeggen dat uw secretaresse op afstand dichterbij is dan ooit!

Wilt u meer weten over onze oplossing? Neem dan contact met ons op! Ook voor ondernemers!

Share This