Hophop, vol energie vloog Pascale afgelopen maand om het (boeiende) symposium van NVOS-Orthobanda te organiseren. Want er gebeurt heel veel in de orthopedische schoentechniekmarkt. Er was een knettergoed programma waarbij je af en toe een speld kon horen vallen in de zaal, zo geboeid werd er geluisterd.
Enerzijds zijn er hoogstaande technische ontwikkelingen, zoals scannen van de voet en 3D-printing waar vroeger nog een gipsafdruk en houten leest werd gemaakt.  Anderzijds is er de toenemende vraag naar orthopedische hulpmiddelen en nog meer naar de dienstverlening, terwijl vergoedingen alsmaar meer onder druk komen te staan. Verzekeraars die in toenemende mate sturen op prijs en contractvoorwaarden.

De client werd ook aan het woord gelaten, want daar doen de leden van NVOS-Orthobanda het allemaal voor. Die wordt mondiger, informeert zichzelf en is kritisch op product én dienstverlening. Logisch want: met orthopedische hulpmiddelen en diensten blijft hij of zij in beweging, cruciaal voor een zelfstandig en perspectiefvol bestaan!
De branchevereniging strijdt voor de belangen van zorgondernemers in orthopedische hulpmiddelen die de kwaliteit van leven voor de gebruikers verhogen. We staan er niet altijd bij stil, maar wat is het werk van al deze ondernemers waardevol!

Het was een eer dat wij een bijdrage konden leveren aan dit symposium!

Share This