Afgelopen jaar heb ik vaak ondernemers gesproken die worstelden met hun nieuwsbrieven. Projecten die maar blijven hangen als ‘klusje voor een stille dag’. Daardoor zit er geen continuïteit in.

Het mooist werd dat verteld door Marieke, eigenaar van een succesvol recruitmentbureau. Ze is veel onderweg, spreekt met klanten en rolt haar projecten uit. “Ik doe zóveel ideeën op en heb zóveel waardevolle tips die ik zou willen delen met mijn klanten.
Maar hoe doe ik dat?
Ja, ik zou moeten bloggen, of een nieuwsbrief schrijven. Dat bedenk ik me allemaal als ik in de auto zit of in bed lig. Ik baal er zó van want mijn klanten zouden écht geholpen zijn met die informatie. En dat niet alleen, het blijft bij mij ook maar knagen omdat ik er steeds niet aan toe kom. Ik kan het wel vertellen, dat is het punt niet. Maar al dat gedoe eromheen houdt me tegen,” vertelde ze.

Dat zette mij aan het denken, want Marieke was niet de eerste van wie ik dit hoorde. Je hebt genoeg ideeën maar helaas blijft het vaak bij een wensenlijstje of ‘projectje voor een rustige dag’ .
Maar op die ene rustige dag heb je wel weer andere projecten. Of je hebt het geprobeerd, maar dan blijkt het opzetten en inrichten van een goed verzorgde nieuwsbrief toch veel meer werk dan je gedacht had.
Maar jullie kennen me langer dan vandaag!  Als wij deze klus nu eens uit handen nemen? En zo zaten wij op een mooie zaterdag in de schoolbanken om alle ins en outs te leren van het mailingprogramma Mailchimp.We mochten Marieke als testcase gebruiken. En het had direct effect!
Ze belde op en vertelde dat ze zó blij was dat haar tips eindelijk bij haar klanten belandden zonder dat het haar zeeën van tijd kostte. Haar klanten waren verrast door de nuttige tips die ze gaf. En omdat het tiptop verzorgd was vond men het prettig lezen.

En dát was precies het doel dat wij voor ogen hadden. Hik jij ook aan tegen de rompslomp van nieuwsbrieven of e-mailings? Laat het dan aan de dames van SBB over. Wij zorgen ervoor dat je nieuwsbrief tip top verzorgd in de mailbox van je relaties belandt.

Share This