Onze medewerksters en klanten bouwen in de loop der tijd echt een band op. Zoals een klant van ons laatst een compliment kreeg “die nieuwe medewerkster van je, is een goede die moet je houden”. Hoog tijd om deze dames eens een eigen podium te geven! Al blijft ze liever uit de schijnwerpers, aan Mijnie de eer om als eerste het podium te beklimmen.

Dit jaar is het alweer 20 jaar geleden dat Mijnie Petiet reageerde op een vacature van SBB. Toen ging dat werven nog gewoon met een advertentie in de krant, kun je je dat nog voorstellen? Mijnie: “ik werkte bij Weekendje Weg en die gingen verhuizen naar Amstelveen. Aangezien autorijden niet echt mijn ding is en ik naar SBB kon fietsen, leek mij dat wel wat. Maar het trok me vooral aan omdat je elke keer met iets anders bezig bent. En die belofte kwam écht uit. De ene keer gaat het over routers, dan over kinderen met dyslexie, of handel ik iets af voor een advocaat. Dát vind ik nog steeds het leukste. Geen dag is hetzelfde, als er nieuwe klanten bij komen, dan wil je je daar toch op inleven. Mijn collega’s gaan wel op pad voor klanten, notuleren en zo. Dat hoeft voor mij niet, aan de telefoon vind ik het fijnst.  Als een beller in paniek is dat ik meteen actie onderneem en niet wacht op een mailtje. Alles proberen dat iemand écht meteen geholpen wordt. Dat geeft me wel een goed gevoel.”

“Ook buiten het werk zijn er zoveel leuke dingen om van te genieten! Ik ben graag thuis en lees veel. Optredens bijwonen, mijn man speelt in een band – dat vind ik echt stoer. Weet je, als je kinderen happy zijn, dan ben je dat zelf ook. Ik word dit jaar oma, dus ik ben helemaal in de wolken!” Mijnie is een mensen-mens, dat blijkt wel. “Ik vind het altijd een uitdaging als er nieuwe klanten komen. Met collega’s gaat het altijd lekker. We respecteren elkaar met al onze (on)hebbelijkheden. We steunen elkaar en helpen elkaar.
Fijne werksfeer, dat vind ik heel erg belangrijk. Ik vind het super dat de vestigingen weer bij elkaar komen in het nieuwe pand. Alle collega’s weer bij elkaar, daar kijk ik naar uit. ”

Share This