Het is alweer 25 jaar geleden dat ik het SecretariaatsBuro overnam van Els Snoek. Dat is een dubbel jubileum, want dit betekent dat ik ook al 25 jaar ondernemer ben!
Wat zijn de ontwikkelingen sindsdien snel gegaan! Het is bijna niet meer voor te stellen, maar het internet stond in 1996 nog in de kinderschoenen. We waren met werken op afstand al echt innovatief bezig. Els startte SBB in 1985. Na 36 jaar ervaring voor bedrijven en verenigingen door heel Nederland spelen we moeiteloos in op de dagelijkse hectiek. Het leuke is, dat de klanten van onze opdrachtgevers helemaal niet merken dat wij op afstand werken.

SBB is behoorlijk uniek. Er zijn wel secretaresses die vanuit een eigen bureau op afstand werken, maar dan zijn ze vaak alleen. Juist omdat wij met een heel team werken, kunnen we de klant continuïteit garanderen. Onze klanten merken het niet als er iemand met vakantie is, of een cursus volgt (behalve dan de kennis en vaardigheden die dat oplevert). Er is altijd een secretaresse om het werk op te pakken en de telefoon wordt ook altijd beantwoord. En bij grote en of spoedopdrachten steken we samen de handen uit de mouwen, het is echt bijzonder om te zien hoeveel werk wij kunnen verzetten in zulke situaties.

25 Jaar geleden had ik niet kunnen bedenken dat we met 16 medewerkers vanuit een eigen pand in Almere honderden klanten door heel Nederland zouden bedienen. Ik ben vooral onze klanten dankbaar voor het vertrouwen dat zij iedere dag in ons stellen.

Share This