Onze klant VIV Nederland (Vereniging Integrale Vitaliteitskunde) werkt met een ISO handboek. Hierin staan alle procedures en processen van de vereniging beschreven. Een bijzonder waardevol instrument, voor het bestuur, de leden en zeker ook voor het secretariaat. VIV Nederland heeft verleden jaar besloten de audits niet meer te laten doen door KIWA, maar wel de KIWA standaard te handhaven. Door de vele efficiencyslagen die SBB samen met het enthousiaste bestuur heeft doorgevoerd moest het handboek worden aangepast.

Pascale heeft dit samen met de secretaris van VIV opgepakt en het eerste concept is klaar en ligt nu bij de bestuursleden ter aanvulling en goedkeuring. In de afgelopen bestuursvergadering is hier positief op gereageerd en de eerste hoofdstukken zijn goedgekeurd.

Wij vinden het heel belangrijk om de verenigingen waar wij voor werken zo efficiënt mogelijk van dienst te zijn. Wij zijn daarom voortdurend op zoek naar innovaties en tools om ons werk zo efficiënt mogelijk te doen. De modernste technieken worden toegepast en het is van groot belang dat alles wat wij doen ook in procedures en processen is vastgelegd.

Wilt u ook zo’n efficiënt secretariaat voor uw vereniging of stichting en een handboek? Neem gerust contact met ons op.

Share This